top of page

Špinatų ir bananų smoothie


Atėjus pavasariui metas ne tik traukti visą savo gražiausią garderobą iš giliausiai užslėptų spintos kampučių, naudoti gaivų, vos saulutės paliestą makiažią, bet ir nepamiršti gražinti save iš vidaus. Ta proga, kad jau pavasaris susuko galvą, supratau jog jau nebeužtenka lepinti veidą įvairiomis kaukėmis. Visas grožis išorėje, deja, suteikia tik momentinį efektą. Taigi, pradėjau valgyti daugiau vaisių, gerti vitaminus ir begaaalo daug vandens. Galiausiai priėjau išvadą, kad metas nusipirkti smulkintuvę (blenderį), dėl paprastesio ir lengvesio maisto vartojimo. Juk daug lengviau viską sutrinti ir išgerti, negu valgyti kiekvieną vaisių/augaliuką atskirai, tiesa? :)

Taigi, ilgai nelaukus, puoliau ieškoti įvairiausių receptų. Tačiau pastarieji buvo, kaip čia pasakius... Tokie meeeh (?). Kadangi esu pamišusi dėl youtube'rių, pamačiau, kad Noami Forst įkėlė video (žiūrėti) .Taigi, nusipirkau ko trūko iki jos rekomenduojamų receptukų ir vuolia! Radau savo šventą Gralį (tiesa, šis kokteiliukas ne visiškai identiškas tokiam,kokį pasiųlė be galo graži ir drąsi mergina). Taigi, norint jį pasidaryti jums reikės:

  • 2-3 bananų

  • ~5 datulių (jei perkat su kauliukais nepamirškit jų išimti, nes aš per žioplumą vos blenderio nesugadinau :D ir nepamirškite,kad jos duoda daug saldumo)

  • 60g špinatų

  • 3-4 šakelių šviežių petražolių

  • 2/3 indelio kokosų pieno (naudojau 400ml skardinę)

Viską nuplauname, bananus supjaustome mažais gabalėliais, viską sudedame ir sublenderiuojame :) Tiesa,.jei norite ne tokio kaloringo kokteilio, kokosų pieną pakeiskite paprasčiausiu vandeniu arba kitu pienu, pvz: migdolų. O jei netyčia persaldinote kokosų pienu arba datulėmis, siūlau įpilti vandens ir dar kartą viską perplakti, arba kitą kartą naudoti mažesnį jų kiekį. :)

Skanaus ir geros dienos! Būkite gražios ir sveikos xx

P.S. Galbūt kam nors bus naudinga informacija apie naudotų produktų šių produktų naudą organizmui. :)

Bananus geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje, nes juose gausu angliavandenių, taip pat kalio, kalcio, magnio, fosforo, natrio ir nedidelis kiekis geležies. Bananai yra puikus maisto produktas moterims, kadangi sumažina menstruacijų sukeliamus spazmus ir sulaiko skysčius organizme. Taip pat gausu B grupės vitaminų, kurie padeda nuraminti nervų sistemą. Šie vitaminai gerina protinę veklą ir padeda susikaupti. Vitaminas B6 mažina dirglumą ir nemigos simptomus. Bananuose yra natūrali nuotaiką kelianti medžiaga - triptofanas, todėl jie teigiamai veikia esant depresijai.

Kad datulės – vertingas maisto produktas, žmonės žinojo dar tais laikais, kai nebuvo mokslininkų, tyrinėjančių maisto produktų sudedamąsias dalis. Suvalgę 10–15 datulių, patenkinsite paros magnio, vario, sieros poreikį savo organizme. Šiame kiekyje yra pusė žmogaus organizmui per parą reikalingo kalcio ir geležies kiekio. Datules dėl gausybės vertingų medžiagų, didelio kiekio skaidulų ir nedidelio kalorijų kiekio rekomenduojama valgyti vietoj saldumynų, ypač besilaikantiems dietos.Vidutinio dydžio vaisiuje yra 23 kalorijos (jeigu jos džiovinamos be cukraus ar saldiklių). Jose nėra cholesterolio.

Petražolės yra visapusiškai naudingos mūsų organizmui; tonizuoja ir gerina apetitą, palankiai veikia skrandį, kepenis, blužnį, plečia kraujagysles, stimuliuoja inkstų veiklą, padeda normalizuoti antinksčių bei skydliaukės funkcijas, malšina dusulį, mažina vidurių pūtimą, gydo infekcines ir odos ligas bei stiprina plaukus. Šalina odos paraudimus ir patinimus, šviesina odą bei ją tonizuoja,

Špinatai yra nekaloringa žalia, lapuota ir labai vertinga daržovė, ji stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškini. Daugelis girdėjęs, kad špinatuose gausu geležies, bet tai ne vienintelis jų privalumas, juose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir ląstelienos. Didelis vitamino A kiekis špinatuose taip pat saugo odą net nuo spuogų ar raukšlių. Vienas puodelis (30 g.) špinatų turi 20% rekomenduojamos paros normos maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimą, saugo nuo vidurių užkietėjimo, palaiko mažą cukraus kiekį kraujyje ir padeda nepersivalgyti. Manoma, kad ši daržovė kilus iš centrinės Azijos ir pirmiausia pradėta naudoti senovės Persų.

Kokosų pienas – tai ne skystis, esantis kokoso viduje, bet kokoso branduolys ir skystis, sumalti iki vienalytės konsistencijos. Jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, tiesa, taip pat mažai ir baltymų bei kalcio.Vis dėlto kasdien šio pieno vartoti nepatartina – tai išskirtinai kaloringas gėrimas – vienoje jo stiklinėje yra 467 kcal.

Panašūs straipsniai:
Paieška pagal raktažodžius
No tags yet.
Rask mane
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Kiti straipsniai:

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon
  • YouTube Classic
bottom of page